Materialer

Alle smykkerne vi sælger, er bly- og nikkelfrie. Langt de fleste af smykkerne er lavet af 925 sterlingsølv eller 14 karat forgyldt 925 sterlingsølv. Nogle enkelte modeller er dog lavet i forgyldt og forsølvet messing. Men det vil altid være tydeligt på produktsiden, hvilket materiale det er lavet i.

Er et smykke solgt som 14k forgyldt sterlingsølv eller sterlingsølv, er det alle metal materialerne der er lavet af dette, dvs. eventuelle små guld- eller sølvperler er også lavet af 925 sterlingsølv.

925 sterlingsølv betyder at metallet indeholder 92,5% rent sølv, mens de resterende 7,5% består af andre metaller, for det meste kobber. Sølv legeres med andre metaller, da rent sølv er et meget blødt materiale, der nemt ville blive slidt og få ridser, hvis det ikke bliver legeret med andre metaller som f.eks. kobber.

 

Smykker i 14k forgyldt sterlingsølv er en af de bedste og mest holdbare forgyldninger med ædelmetaller, og er også det som langt de fleste i smykkebranchen bruger.

Bemærk dog at smykkerne i forgyldt og forsølvet messing vil miste deres glans og også lidt farve henover tiden. Men jo mindre kontakt smykkerne er med huden, vand, sæbe og sved, jo længere holder de. Det er også derfor at øreringe i forgyldt eller forsølvet messing mister farve meget langsomt, da de kun hænger i øret på ét sted.

 

Ferskvandsperler

Ferskvandsperler er et naturprodukt, der opstår når der kommer et fremmedlegeme ind i en musling. Det er herefter muslingen der danner denne her smukke form, farve og perlemorsglans.

Eftersom ferskvandsperler er et naturprodukt, kan perlerne på smykkerne variere, og vil derfor aldrig være 100% ens i formen. Dog sørger vi altid for at udvælge ferskvandsperler i god kvalitet med høj glans.

Vi producerer flest smykker med hvide ferskvandsperler, men har også enkelte modeller med farvede ferskvandsperler. Ferskvandsperlerne kan naturligt få en række forskellige farver, hvis de udsættes for bestemte kemiske stoffer fra naturen.

Ægte ferskvandsperler har meget mere glans og reflekterer lyset i alle regnbuens farver, i modsætning til falske ferskvandsperler, som blot er en skinnende overflade på en glasperle, der ikke reflekterer lyset på den samme måde.